💡 چطور دست گوگل را از حریم خصوصیمان کوتاه کنیم؟
هر بار که موضوعی را جستوجو میکنید، مقصدی را روی نقشه انتخاب میکنید یا ویدیوئی در یوتیوب میبینید، تکهای به پازل هویتی شما در سرورهای گوگل اضافه میشود. اگر میخواهید دست گوگل را از حریم خصوصیتان کوتاه کنید، کافی است مراحل زیر را دنبال کنید.
▪️ پاکسازی ردپای وب و اپلیکیشنها
• در مرورگر آدرس myactivity.google.com را باز کنید (مطمئن شوید وارد حساب کاربری گوگل شدهاید)؛
• به پایین اسکرول کنید تا به بخش Web & App Activity برسید؛
• در این صفحه، روی دکمه Turn off (خاموش کردن) بزنید؛
• گزینه Turn off and delete activity را انتخاب کنید.
نکته: اگر ترجیح میدهید تاریخچه فعالیتهایتان فعال بماند، اما پس از مدتی خودبهخود پاک شود، در همان صفحه گزینه Choose an auto-delete option را انتخاب کنید و زمان را روی ۳، ۱۸ یا ۳۶ ماه بگذارید. همچنین میتوانید فقط دادههای یک سرویس خاص (مثل نقشه یا پلیاستور) را پاک کنید.
▪️ پاکسازی تاریخچهی جستوجوها
• در صفحهی myactivity.google.com روی My Activity کلیک کنید؛
• روی گزینهی اول یعنی Search Services History بزنید؛
• برای توقف کامل ذخیرهسازی، روی دکمه آبیرنگ On کلیک کرده و آن را خاموش کنید؛
• اگر مایلید تصاویر، فایلها و صداهای مرتبط با جستوجوهایتان ذخیره نشوند، تیک گزینهی Save media را بردارید؛
• برای حذف خودکار اطلاعات روی Choose an auto-delete option بزنید تا دادهها پس از مدتی مشخص برای همیشه پاک شوند.
▪️ قفل کردن ردیابی موقعیت مکانی و تاریخچه سفرها
• به صفحهی myactivity.google.com برگردید؛
• در بالای صفحه روی گزینهی My Activity بزنید؛
• برای توقف ردیابی گزینه Timeline را روی حالت Off بگذارید و تیک Help businesses را بردارید؛
• مطمئن شوید گزینهی بکاپ ابری (Cloud backup) خاموش است تا اطلاعات مکانی شما بین دستگاههای مختلف همگامسازی نشود؛
• برای پاک کردن تمام ردپاهای قبلی، گزینه حذف خودکار اطلاعات پس از ۳ ماه را انتخاب کنید.
▪️ پاکسازی تاریخچه گوگل پلی (Play History)
برای مدیریت این دادهها باید در صفحه My Activity روی گزینه Play History کلیک کنید. اینجا میتوانید ذخیره فعالیتها را متوقف کنید یا با انتخاب گزینه Choose an auto-delete option، زمانبندی مشخصی برای حذف خودکار دادهها در نظر بگیرید.
▪️مدیریت تاریخچه یوتیوب (YouTube History)
با انتخاب گزینه YouTube History در صفحه My Activity میتوانید این روند را کنترل کنید. کافی است این ویژگی را کاملاً خاموش (Off) کنید یا برای پاکسازی خودکار، روی Choose an auto-delete option بزنید.
اگر میخواهید کنترل دقیقتری داشته باشید، در بخش تنظیمات فرعی (Subsettings) موارد زیر را فعال یا غیرفعال کنید:
• ذخیرهی ویدیوهای تماشا شده (Include the YouTube videos you watch)
• ذخیرهی جستوجوها (Include your searches on YouTube)
• ذخیرهی فعالیتهای صوتی (Include YouTube voice and audio activity)
▪️ غیرفعالسازی تبلیغات شخصیسازیشده
• به صفحه myactivity.google.com برگردید؛
• در کادر Personalized ads روی My Ad Center کلیک کنید؛
• در منوی کشویی Personalized ads روی On بزنید؛
• در کادری که باز میشود گزینه Turn off personalized ads را انتخاب کنید.
▪️ حذف فعالیتها بر اساس زمان
در منوی سمت چپ، گزینه Delete activity by را انتخاب کنید و دادهها را بر اساس زمان یا نوع سرویس حذف کنید. مثلاً ساعت یا روز اخیر، تمام زمانها یا بازهی دلخواه.
▪️مدیریت سابقه گفتوگوهای جمنای
• با حساب گوگل موردنظر وارد صفحه Gemini Apps Activity شوید؛
• برای توقف ذخیره گفتوگوهای آینده، گزینه Turn off را انتخاب کنید؛
• اگر میخواهید سوابق قبلی نیز حذف شوند، روی Turn off and delete activity بزنید؛
• اگر میخواهید سابقه روشن بماند، اما گفتوگوهای قدیمی برای همیشه انباشته نشوند، گزینه Auto-delete را انتخاب و یک زمان مشخص تعیین کنید.
▪️سایر فعالیتها
در منوی سمت چپ گزینهی Other activity را بزنید و اگر اطلاعاتی (مانند کامنت یوتیوب یا دادههای برنامهها) در این بخش بود، در صورت نیاز آنها را پاک کنید.
⛓ لینک مشاهدهی نسخهی کامل مقاله با راهنمای تصویری
✍️ یونس مرادی
#حریم_خصوصی
برای محافظت بیشتر از حریم خصوصی خود، در تلگرام پیگیر نوشدارو باشید:
💡 @NooshDaroo_web
Post #1338
3.43K

- 👍 25
- ❤ 6
- 🙏 3